Umrežavanje vrtova i parkova

Solem mogućnosti umrežavanja uvode IOT (Internet Of Things) rješenja u upravljanje navodnjavanjem, bazenima, vrtnom rasvjetom i sličnim sustavima u modernom okolišu. Istovremeno korištenje više komunikacijskih tehnologija: Bluetooth, WiFi, 3G i LoRa WiFi pruža različite mogućnosti korisnicima na svim razinama, od vlasnika malih okućnica do hotelskih ili komunalnih tvrtki koje upravljaju većim brojem zelenih površina na različitim lokacijama.
Solem omogućava povezivanje upravljačkih modula s 9V napajanjem i uređaja s 230 V napajanjem putem besplatne MY SOLEM aplikacije za smartphone uređaje i tablete ili besplatnim pristupom na aplikaciju na web adresi www.mysolem.com putem osobnih računala. Aplikacija MySOLEM može se preuzeti besplatno u App Store ili Google Play online trgovinama. Ovisno o postavkama jezika uređaja aplikacija je raspoloživa i na hrvatskom jeziku. Nakon preuzimanja aplikacije i izrade korisničkog računa moguće je sve module u sustavu zaštititi sigurnosnim ključem koji onemogućuje korištenje u slučaju otuđenja.

Bluetooth povezivanje

Bluetooth komunikacija odvija se direktno između smartphone uređaja i LR-IP 9V baterijskog, odnosno LR-IS-FL 230/24 V upravljačkog modula putem aplikacije MySOLEM. Bluetooth tehnologija omogućava domet do nekoliko metara za potrebe upravljanja uređajem kod prvog pokretanja i kod servisnih radnji dok je korisnik u blizini uređaja.

Internet povezivanje

Solem uređaji s komunikacijskim signalom male snage i LoRa protokolom za komunikaciju u internetu stvari (IOT) omogućuju velike domete od preko 800 m za bežični pristup upravljačkim modulima s baterijskim napajanjem LR-IP 9V ili modulima  LR-IS-FL sa 230/24 V transformatorima. LoRa bežična komunikacija odvija se između upravljačkog modula i bazne stanice LR-BST-25 ili primopredajnika LR-MB-25 koji pružaju izlaz na Internet. Bazna stanica LR-BST-25 koristi DATA SIM karticu (za koju je potrebna godišnja pretplata) za izlaz na Internet. Primopredajnik LR-MB-25 spaja se na kućni ruter, tj. u WiFi mrežu korisnika. Korisnik Solem LoRa uređaja može mreži sa svojim uređajima pristupiti putem MySOLEM aplikacije za iPhone i Android smartphone uređaje ili putem osobnog računala besplatnim pristupom na www.mysolem.com.
Daljinskim pristupom putem LoRa tehnologije obuhvaćeni su i uređaji poput LR-FL modula za praćenje protoka na vodomjeru i LR-MS modula koji prikuplja signale s oborinskog senzora, senzora vlage u tlu i sl..  
vrh stranice
vrh stranice