Umrežavanje u poljoprivredi

Solem sustav daljinskog upravljanja je robustan i ekonomičan koncept upravljanja i nadzora sustava navodnjavanja na poljoprivrednim površinama koji koristi Bluetooth® i LoRa™ komunikaciju za daljinsko upravljanje putem smarphone i tablet uređaja ili putem Web platforme za osobna računala. Sustav korisniku omogućuje upravljanje elektro magnetskim ventilima, crpkama za navodnjavanje, filtracijom, doziranjem i sl., kao i nadzor nad senzorima temperature, vlažnosti tla, vjetra i oborine.
Solem omogućava povezivanje upravljačkih modula s 9V napajanjem i uređaja s 230 V napajanjem putem besplatne MY SOLEM aplikacije za smartphone uređaje i tablete ili besplatnim pristupom na aplikaciju preko osobnih računala na web adresi www.mysolem.com. Aplikacija MySOLEM može se preuzeti besplatno u App Store ili Google Play online trgovinama. Ovisno o postavkama jezika uređaja aplikacija je raspoloživa i na hrvatskom jeziku. Nakon preuzimanja aplikacije i izrade korisničkog računa moguće je sve module u sustavu zaštititi sigurnosnim ključem koji onemogućuje korištenje u slučaju otuđenja.

Bluetooth povezivanje

Bluetooth komunikacija odvija se putem aplikacije MySOLEM između smartphone uređaja i baterijskih uređaja poput LR-AG 9V upravljačkih modula, LR-MS modula za senzore, LR-PM modula za pokretanje crpke i LR-PR modula za nadzor tlaka u instalaciji. Bluetooth tehnologija omogućava domet do nekoliko metara za potrebe upravljanja uređajem kod prvog pokretanja i kod servisnih radnji dok je korisnik u blizini uređaja.

Internet povezivanje

Za poljoprivredna dobra koja imaju vlastitu WiFi mrežu daljinski pristup moguć je preko primopredajnika LR-MB. Primopredajnici LR-MB dolaze u izvedbi za upravljanje s do 10 uređaja LR-MB-10 ili do 30 uređaja LR-MB-30.
Za lokacije koje nemaju vlastitu WiFi mrežu daljinski pristup omogućuje se preko bazne stanice LR-BST-REACT koja u sebi ima 3G/4G podatkovnu karticu za koju se plaća godišnja pretplata, ili stanice IRRISTATION koja u sebi integrira baznu stanicu LR-BST-REACT, vremensku stanicu i modul za nadzor do 4 senzora temperature, vlažnosti, oborine ili vjetra. IRRISTATION stanica isporučuje se opremljena sa solarnim napajanjem, dok je za solarni panel za baznu stanicu LR-BST-REACT dostupan kao dodatna oprema.  
Bazna stanica LR-BST-REACT i primopredajnik LR-MB emitiraju LoRa™ signal kojim se omogućuje komunikacija s baterijskim ili 220/24V programatorima navodnjavanja na udaljenost oko 800m i više, ovisno o konfiguraciji terena i preprekama.
vrh stranice
vrh stranice