LR-AG upravljački moduli

Solem LR-AG je baterijski upravljački modul prilagođen potrebama navodnjavanja u poljoprivredi, s mogućnošću daljinske komunikacije putem Bluetooth® i LoRa™ signala. Prilagođene funkcije poput nezavisnog programiranja svake stanice, mogućnosti istovremenog rada svih stanica, cikličkog načina rada s intervalima rada i mirovanja i sl. omogućuju objedinjeno upravljanje navodnjavanjem, fertigacijom i filtracijom u jednom uređaju. 
Upravljanje modulima moguće je preko Bluetooth® veze i aplikacije MySOLEM na smatphone ili tablet uređaju. Ovisno o postavkama jezika uređaja aplikacija je raspoloživa i na hrvatskom jeziku.
Korištenjem bazne stanice LR-BST-REACT s 3G/4G SIM karticom upravljanje je moguće preko Interneta i besplatne MySOLEM aplikacije za osobna računala.

Namijenjeno poljoprivrednim aplikacijama

LR-AG moduli namijenjeni su upravljanju elektro magnetskim ventilima s bistabilnim solenoidima napona 9V i opremljeni su priključkom za spajanje na impulsne vodomjere i praćenje utroška vode.
LR-AG upravljački moduli koriste 9V baterije tip 6LR61 (obavezno koristiti baterije industrijskog standarda) i imaju indeks zaštite IP68 te se mogu instalirati gdje god je potrebno, čak i u vlažne uvjete u polju, a raspoloživi su u izvedbi za upravljanje s jednom, dvije, četiri ili šest stanica.
Mogućnost unosa zaštitnog koda i prijava uređaja na korisnički račun vlasnika umanjuje rizike od krađe uređaja.

Definiranje intervala i ciklički rad

Za svaku od stanica može se odrediti do 4 vremenska intervala (Watering Window) s programiranim trajanjem u kojima će stanica biti aktivna.
Unutar jednog intervala može se odabrati hoće li stanica biti uključena tokom cijelog trajanja intervala ili će raditi u tzv. Cycle / Soak modu, u kojem se određuju vrijeme rada i vrijeme pauziranja koja će se ciklički izmjenjivati tokom trajanja intervala.

Istovremeno pokretanje stanica

Za razliku od uobičajenih programatora kod kojih se stanice aktiviraju sukcesivno, LR-AG upravljački modul ima mogućnost individualnog programiranja rada za svaku stanicu, bez obzira na ostale stanice modula. Vremenski intervali za svaku stanicu mogu se programirati neovisno o ostalim stanicama.
Individualno programiranje i istovremeni rad stanica omogućava aktiviranje ventila na doziranju ili filtraciji koji će biti aktivni istovremeno s ventilima na lateralnim linijama navodnjavanja.
Kod programiranja istovremenog rada stanica za navodnjavanje treba obratiti pažnju na raspoloživi kapacitet priključka na vodu.

Kontrola potrošnje vode

LR-AG moduli imaju mogućnost praćenja protoka ukoliko se koriste s vodomjerima opremljenima davačem impulsa.
Funkcija Pluviometry izračunava projekciju potrošnje za svaku pojedinačnu stanicu u sustavima navodnjavanja kap po kap na temelju unesenog razmaka redova, te razmaka i protoka emitera. Ova funkcija posebno je korisna na sustavima kod kojih postoji ograničenje raspoloživog volumena vode za navodnjavanje.

 

LR-AG upravljački moduli omogućuju daljinsko upravljanje navodnjavanjem na poljoprivrednim površinama u najtežim uvjetima i bez potrebe osiguranja električnog napajanja.LR-AG upravljački moduli imaju neovisno programiranje rada za svaku stanicu što omogućuje upravljanje ventilima na doziranju, filtraciji i navodnjavanju u jednom uređaju, uz mogućnost spajanja na impulsni vodomjer.

vrh stranice
vrh stranice