Urbanscape® Zelene kocke

Urbanscape® Green Cubes su kocke dimenzije 2 x 2 x 2 cm izrađene od vlakana mineralne vune vezanih mehaničkim postupkom. Koriste se kao mineralni supstrat u profesionalnom uzgoju bilja ili kao kvalitetni dodatak za poboljšanje svojstava zemljanog supstrata.

Urbanscape® proizvodi od mineralne vune su prirodni materijal od vulkanskog kamena koji se termički obrađuje na visokoj temperaturi i centrifugiranjem pretvara u vlakna. U postupku izrade vlakna se prikupljaju i postupkom igličanja fizički vežu u trodimenzionalnu strukturu bez korištenja ikakvih kemijskih veziva.


Kao potpuno prirodni materijal Urbanscape® Green Cubes imaju izuzetna svojstva zadržavanja i otpuštanja vode čime značajno poboljšavaju uvjete dostupnosti vode i hranjiva za biljni materijal.

Zbog mogućnosti zadržavanja velike količine vode Urbanscape® kocke imaju povoljan utjecaj na odvodnju vode iz prostora sadnje umanjujući opterećenje na instalacije odvodnje kod velikih oborina.

Zbog strukture materijala Urbanscape® kocke nije moguće u potpunosti saturirati vodom, tako da je i u potpuno natopljenom materijalu oko 7% volumena ispunjeno zrakom.


vrh stranice
vrh stranice