Okućnice

Pravilno odabran i ugrađen sustav automatiziranog navodnjavanja za vašu okućnicu je investicija koju nećete požaliti. Pitajte one koji ga imaju.
Sustav za navodnjavanje svakog vrta je različit i ovisi o veličini i obliku površina, odabiru i rasporedu sadnje bilja, konfiguraciji terena, uvjetima opskrbe vodom i specifičnim uvjetima koji postoje na svakoj okućnici. Kako bi vaš sustav bio učinkovit i ekonomičan te odgovarao vašim potrebama neophodno je pri planiranju, projektiranju i ugradnji poštivati nekoliko bitnih pravila. Uvažavanjem ovih osnovnih pravila neće se povećati cijena sustava navodnjavanja ali će se izbjeći značajni troškovi naknadnih popravaka, preinaka i kvarova.
 
 
Bitni koraci koje ne biste trebali propustiti:
 
•Odaberite odgovarajuće uređaje i način navodnjavanja prilagoditi vrsti i biljnog pokrova kako bi različite kulture dobile vodu na najprikladniji način.

•Rasporedite uređaje za navodnjavanje na način da se omogući ravnomjerno navodnjavanje i ekonomičan utrošak vode.

•Razdijelite sustav na zone prema raspoloživim hidrauličkim uvjetima opskrbe vodom, načinu navodnjavanja i specifičnim uvjetima poput kosina, izrazito osunčanih ili zasjenjenih područja i sl..

•Odaberite ekonomičan upravljački sustav koji će vam omogućiti jednostavno korištenje i prilagođavanje navodnjavanja stvarnoj potrebi.

•Pri ugradnji koristite opremu i materijale odgovarajuće kvalitete i poštujte standarde ugradnje kako bi se osigurao dugovječan i pouzdan rad sustava.
 
vrh stranice
vrh stranice